måndag 3 augusti 2009

Äntligen hittade vi en båt!

Efter en hel del letande så hittade vi till slut en båt lagom för oss! En Zitarra FS 220 (byggd på Myggenäs Marina på Tjörn) med ett litet pentry och sovplats för oss fyra. Det har blivit ett antal övernattningar redan trots halvdant väder. Nu när man börjat jobba saknar man den redan. Tog några bilder i helgen när vi var en sväng till Gullholmen och Grundsund. Ostindiefararen Götheborg var på besök i Lysekil och vi åkte intill den en bit när den skulle ge sig av. UNDERBART med båtliv!











3 kommentarer:

Hannas hus sa...

härliga bilder! o fin båt såklart! vi måste få en liten provtur innan sommarn är slut:)

Anonym sa...

Har kikat en hel del på just denna typ av båt, men har inte hittat så mycket kommentarer om den. Hur tycker ni att den är; kvalitet, detaljer, planlösning etc. Funkar det att bo två vuxna och två barn i den i några dagar? Vad drar den?

Brinken sa...

Hej Anonym, vi är väldigt nöjda med båten. Bra utrymme i sittbrunnen, bra badbrygga, lagom stor kyl. Vi har en Wallas spis som även fungerar som värmare så man kan få ut värme via en fläkt. Vi ligger 2 vuxna och 2 barn (2 och 5 år)i ruffen. Lite trångt men det går ju att lägga en dyna på durken i sittbrunnen istället om man vill. Enda minus som vi märkt är det lilla "trekantiga" bordet som är lite snålt om man är några stycken, vi skall beställa ett större bord. Motorn i vår båt är en Volvo Penta 4,3GXI V6, 220Hk. Har kollat en gång vad den kan tänkas dra och den verkar ligga på ca 1,1-1,2 l/nm. Utrustningen i båten är ju av välkända kvalitetsmärken trots att själva båtmärket är mindre känt. //Jimmy